HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Naslovnica » Projekti

Projekti

 
Dva su osnovna DORINA projekta koje provodimo tijekom cijele godine: "Želim biti..." i "Djeca za djecu DORE".

Oba projekta imaju isti cilj - prikupiti sredstva za pomoć djeci i mladima u potrebi - štićenicima DORE.

1. Projekt "Želim biti..." je podijeljen u raznolike pomno organizirane akcije s ciljem prikupljanja sredstava u DORIN Fond za stipendiranje vrijednih i nadarenih, ali siromašnih učenika i stipendista. U jesen, tradicionalnom donatorskom humanitarnom akcijom "Večer DORE" obilježimo kraj projekta. O prikupljenim sredstvima u DORIN Fond za stipendiranje ovisi broj djece kojima će se omogućiti  godišnja stipendija.

2. Projekt "Djeca za djecu DORE" provodi se tijekom cijele godine kroz razne akcije i aktivnosti, gdje najmlađa djeca u vrtićima i školama izrađuju razne ukrase i  prigodne suvenire pomažući svoje nesretne vršnjake, a DORA pripremi akciju gdje svi zajedno sudjelujemo i prikupljamo donacije darujući te njihove uratke. Nakon akcije, DORA zahvaljuje i daruje svoje najmlađe donatore  predstavama, izletima, šk. priborom, i svi sudionici osjete radost darivanja. Ostvarena aktivna  interakcija najmlađih dobročinitelja s DOROM, je višestruko djelotvorna. Ljepota i plemenitost s kojom najmađa djeca direktno sudjeluju u ovakvim akcijama najbolji su ambasador dobročinstva s najsnažnijom porukom ljubavi i pomoći.

Pozivamo sve Vas i molim da zajedno i u dogovoru  učinimo sve što možemo kako bismo što uspješnije proveli sve planirane aktivnosti i akcije u  "Želim biti..." i "Djeca za djecu DORE". O našem zajedničkom uspjehu ovisi koliko  djece i mladih   će dobiti neophodnu  pomoć - od onih najmlađih do naših studenata.

 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu