HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Humanitarna predstava "Pjeva mi se pjesma" Orkestra PocoLoco u nedjelju 10.12.2017. u 17 sati u Centru mladih Ribnjak

Humanitarna predstava "Pjeva mi se pjesma" Orkestra PocoLoco u nedjelju 10.12.2017. u 17 sati u Centru mladih Ribnjak

 




U suradnji Teatra  Poco Loco, Centra  mladih Ribnjak i Humanitarne organizacije Dora
održano je druženje uz glazbu i ples na humanitarnoj kazališnoj predstavi-koncertu
 
"Pjeva mi se pjesma" Pocoloco ORKESTRA
u nedjelju, 10. 12. 2017. od 17 h, Centar mladih Ribnjak.
 
 
O predstavi:
Riječ je o jedinstvenom projektu na trenutačnom repertoaru dječjih kazališta. Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, vuk,  tri praščića, vještica (arhetip iz gotovo svih bajki), Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama. Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pripovjedanja, pjevanja, plesa i glazbe u živo, djeca upoznaju svaki od navedenih likova iz priča. Kroz stihove djeca tako uče o emptiji, razumijevanju i moralnim vrijednostima koje svaki lik usvaja kroz pojedinu pjesmu. Kroz to ih vode “pripovjedačice”, tj. vokalistice, igrajući svaki od tih likova i uvodeći djecu u svaku pjesmu. Svaki element koncerta promišljeno je osmišljen kako bi pozvao djecu na interakciju. Postoje točno određeni dijelovi u kojima je predviđeno da djeca ponavljaju jednostavnu melodiju, koreografiju, odgovaraju na pitanja, zaključuju rješenja zagonetki, oponašaju životinje, izvode ritam pljeskanjem rukama i sl. Koncert između ostalog potiče čitanje kod najmlađih, kao i maštu i kreativno izražavanje.
Projekt je i vizualno atraktivan zahvaljujući raskošnim kostimima argentinske umjetnice Florencie Troisi, što pridonosi stvaranju prava male kazališno glazbene čarolije.

Na humanitarnom koncertu „Pjeva mi se pjesma“ PocoLoco Orkestra u kasice DORE prikupljeno je 1560 kn i 19 vrećica u kojima su se nalazile razne plišane igračke, slikovnice, edukativne i društvene igre, DVD crtići te slatkiši. Donirane igračke DORA će u paketima pomoći poslati višebrojnim socijalno ugroženim obiteljima te smo sigurni da će ih donacija veoma obradovati.
 
Prikupljena novčana sredstva biti će donirana samohranoj majci dvoje djece te djeci iz područne škole Lužac iz Vukovara za kupnju školskog pribora i materijala za likovnu radionicu.
 
Zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom  ili donacijom doprinjeli uspješnosti ove humanitarne akcije i time pomogli socijalno ugroženoj djeci i njihovim obiteljima.
 
 
 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu