Početna » Programi pomoći » Program stipendiranja » Dobitnici stipendija 2016/17

Dobitnici stipendija 2016/17

 
 

Upravni odbor HO DORA  je na sjednici održanoj 08.12.2016. odobrio 80 godišnjih stipendija za vrijedne srednjoškolce i studente za školsku/akademsku 2016./2017. godinu  koji se školuju diljem Hrvatske.
Minimalna stipendija iznosi  500 kn mjesečno i  5.000 kn godišnje.
 
U  DORIN fond za stipendiranje su  djelomično prikupljena sredstva zahvaljujući  brojnim humanitarnim akcijama tijekom cijele  godine pod zajedničkim nazivom „Želim biti...“, kao i većim dijelom vrijednim donacijama brojnih sponzora koji  će individualno mjesečno pomagati  svoje stipendiste tijekom njihovog redovitog školovanja.

Na ovogodišnji DORIN natječaj pristiglo je 155 molbi  koje  zadovoljavaju kriterije za dodjelu stipendija. Socijalni status obitelji je nosio najveći ponder pri izradi liste dobitnika stipendija dok su  nažalost brojni vrijedni i nadareni srednjoškolci  i studenti ostali na predugačkoj  listi prioriteta i čekanja.
Dora nastavlja u narednoj godini sa brojnim planiranim  aktivnostima da što više skrati listu čekanja i pomogne školovanje mladih u potrebi.

 
DORA ovim putem poziva sve dobre ljude i društveno odgovorne firme da  zajedno pokušamo smanjiti listu čekanja i vratimo osmijeh i nadu bar nekima od tih mladih upornih ljudi da se dostojno školuju kao i njihovi vršnjaci i  ostvare svoje snove o boljoj budućnosti.Jedinstvenu listu dobitnika stipendije  pogledajte OVDJE

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu