HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » NIKON nagradni foto natječaj: Tema VODA

NIKON nagradni foto natječaj: Tema VODA

 
Za sve učenike srednjih škola RH od 15.09.-20.10.2011.

Otvoren je nagradni natječaj za fotografiju s temom "Voda" za učenike srednjih škola RH.

Odabrat će se 12 najuspješnijih radova (fotografija) i bogato nagraditi, a potom se tiskati Dorin kalendar s nagrađenim motivima uz promociju u Školskoj knjizi. Cilj je prikupiti sredstva u DORIN Fond za stipendiranje.

NAGRADE:
 1. Nikon D3100 Digital SLR Camera + poklon paket NIKON-a, Školske knjige i Humanitarne organizacije DORA;
 2. Nikon CoolPix S710 Digital Camera + poklon paket NIKON-a, Školske knjige i Humanitarne organizacije DORA;
 3. Nikon Coolpix S225 Digital Camera + poklon paket NIKON-a, Školske knjige i Humanitarne organizacije DORA;
 4. Poklon paketi NIKON-a, Školske knjige i Humanitarne organizacije DORA
UVJETI SUDJELOVANJA NA FOTO NATJEČAJU:
 1. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola RH.
 2. Tema foto natječaja: Voda.
 3. Natjecatelj smije prijaviti najviše 3 fotografije. Natjecatelj izjavljuje da su fotografije koje je prijavio na foto natječaj u potpunosti njegovi autorski radovi i da za njih posjeduje sve potrebne dozvole, te ujedno izjavljuje da na fotografijama prijavljenim na foto natječaj nema potraživanja trećih osoba.
 4. Na fotografijama prijavljenim na foto natječaj dozvoljeni su isključivo sljedeći digitalni zahvati: korekcija boja, minimalno posvjetljivanje i zatamnjivanje, cropanje (odbacivanje dijela slike isijecanjem). Bilo kakve druge promjene originalne snimke nisu dozvoljene.
 5. Format i kvaliteta fotografije:poželjno bi bilo da su fotografije okomitog oblika i bilo bi poželjno da su rezolucje minimalno 7 megapixela iz razloga što će odabrane fotografije biti tiskane na kalendaru A4 formata.
 6. Natjecatelj je obavezan priložiti osobne podatke (ime i prezime, adresu, broj telefona i email) u wordu na digitalnom mediju (dvd,cd) uz prijavljene fotografije ili isprintani dokument.
 7. Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku (CD ili DVD) na adresu: Fototeh d.o.o., Za natječaj "Djeca za djecu", Prisavlje 2, HR - 10 000 Zagreb.
 8. Najbolje fotografije, njih 12 , odabrat će prosudbeno povjerenstvo, čiji su članovi predstavnici organizatora i pokrovitelja te vrsni poznavatelji fotografije. Sve odluke žirija su konačne i neopozive.
 9. Rok za slanje fotografije je 20.10.2011. Rezultati natječaja biti će javno objavljeni na web stranicama organizatora najkasnije 10 dana nakon završetka foto natječaja.
 10. Fotografije koje su u suprotnosti s pravilima foto natječaja će biti diskvalificirane.
 
SRETNO !
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu